Truckutbildning i Södra Småland

Här är information om du vill gå truckförarutbildning i Gislaved, Ljungby, Växjö, Kalmar eller Värnamo. Välj att gå en säker truckförarutbildning hos oss. Den genomförs på en av våra skräddarsydda anläggningar.

I Värnamo har vi vår huvudanläggning och hit tar du dig bekvämt med bil eller kollektivtrafik om du bor i Kalmar, Ljungby, Gislaved, Växjö eller Värnamo. Vår truckutbildning går du med fördel på vår fullutrustade anläggning där vi har alla maskiner som behövs till utbildningen. Hos oss genomförs utbildningarna i trevlig och säker miljö så att deltagaren kan ha fullt fokus på utbildningen. Teorin görs med etruck på webben innan det är dags att komma till oss för teoriprov och praktik. Utbildningen kan även genomföras hos kund om rätt förutsättningar finns.

Truckförarutbildning

Att gå en truckförarutbildning är en effektiv metod som bidrar till färre olyckor, ökad säkerhet och förbättrad arbetseffektivitet på arbetsplats där truckar används. Truckutbildningen genom oss utgår från den aktuella läroplanen TLP 10 som tagits fram av arbetsmarknadens parter. Det ger dig som truckförare en truckutbildning som ger dig nödvändiga kunskaper om både hantering och säkerhet genom utbildningens teoretiska och praktiska moment.

I Södra Småland har vi flera nöjda kunder som tex. DS Smith, EAB, 3M, Gnosjö Konstsmide mm

I vår webbokning hittar du enkelt ett datum om du bor i Ljungby, Växjö, Gislaved, Kalmar eller Värnamo och vi kör utbildningar varje vecka.

Välkommen till södra Sveriges största utbildare.

Frågor och svar

Kan man misslyckas med truckutbildning?

Ja det kan man men vi gör allt vi kan för att deltagaren skall bli godkänd. Det handlar oftast om olika mycket tid i den praktiska delen eller att man får skriva om teoriprovet. Utbildningen kräver både godkänt skriftligt prov och godkänt på varje trucktyp man vill ha behörighet på.

Vad är TLP10?

TLP10 är en förkortning för Truckläroplan 10. Läroplanen är framtagen av arbetsmarknadens parter och innehåller riktlinjer samt färdighetsmål för deltagare i en truckutbildning. 

Hur lång är en truckutbildning?

Det kan vi inte veta i förväg. Självstudien innan man kommer till oss tar ca 4-6 timmar. Första dagen hos oss skriver man teoriprovet på morgonen. Därefter genomgång av truckarna och sedan praktik hela dagen. Beroende på tidigare erfarenhet är vissa klara första dagen och andra bokas in för mer praktik. Normalt tar en utbildning 2-3 dagar inklusive självstudien men inget vi kan garantera.

Är det lagkrav på truckutbildning?

Ja, alla som kör truck skall ha utbildning enligt  Arbetsmiljöverket. I enlighet med AFS 2006:5 skall alla truckförare ha de teoretiska och praktiska kunskaperna som krävs för att få framföra truckar på arbetsplatsen. Arbetsmarknadens parter har kommit överens om att utbildningen skall följa TLP 10 (truckläroplan 10) 

Förutom godkänd utbildning skall arbetsgivaren utfärda skriftligt körtillstånd innan truckföraren får köra på arbetsplatsen.