Hjullastare och Teleskoplastare

Med Windings C-utbildning får du den dokumenterade kunskapen som krävs för att köra hjullastare eller teleskoplastare. Efter godkänt teoretiskt och praktiskt prov skall du klara av aktuella arbetsmoment på ett riskmedvetet och säkert sätt.

Utbildningen för hjullastare och teleskoplastare, även kallad truckkort C inkluderar de tyngsta maskinerna och vänder sig därför till dig som i yrket ska hantera lyft och förflyttning av större och tyngre gods med tex skopa, gafflar, skotta snö eller använda andra redskap i första hand på hårda ytor.

Windings utbildningar genomförs på flera orter i norra och södra Småland samt Halland och Skåne. Utbildningen utgår från läroplanen TLP 10 och innehåller både teori och praktik. Det här ger dig som kursdeltagare goda kunskaper om bland annat de risker och säkerhetsbestämmelser som finns, maskinens arbetssätt, maskinens konstruktion, arbete i olika miljöer och farligt gods. Efter godkänd utbildning skall du ha de kunskaper och färdigheter som krävs för säker manövrering av den aktuella maskintypen du blir godkänd på. Utbildningen genomförs på svenska om inget annat är överenskommet och deltagaren måste kunna språket i tal och skrift. 

Utbildningen är intensiv och tidigare maskin-truckvana rekommenderas.

Kursupplägg 

​Teori: ca 5-6 timmar som självstudie.

Praktisk körning: Utförs hos oss eller på det egna företaget.

​Utbildningen truckkort C genomförs enligt gällande läroplan TLP 10.

Kursstart: regelbundet på våra anläggningar.