Liftutbildning för säkert liftanvändande

Liftar används på allt fler arbetsplatser i Sverige och för att förebygga risker och olyckor kräver Arbetsmiljölagen att arbetstagare har liftutbildning för säkert liftanvändande. Windings liftutbildningar följer SS-ISO 18878:2013 och Liftläroplanen (LLP) som bidrar till att du blir säker och riskmedveten i arbetet med lift.

Liftutbildning är en snabb och effektiv metod som bidrar till färre olyckor, ökad säkerhet och förbättrad arbetseffektivitet på arbetsplats där liftar används. Liftutbildning genom Windings utgår från SS-ISO 18878:2013 och den aktuella läroplanen (LLP) som tagits fram av arbetsmarknadens parter. Det ger dig som liftanvändare en liftutbildning som ger dig nödvändiga kunskaper om både hantering och säkerhet genom utbildningens teoretiska och praktiska moment. Våra liftutbildningar genomförs hos oss på fullutrustade anläggningar, trivsam miljö och erfarna lärare som guidar dig igenom utbildningen. Utbildningen genomförs på svenska om inget annat är överenskommet och deltagaren måste kunna språket i tal och skrift. 

Går du vår liftutbildning med fallskydd får du både teoretisk och praktisk kunskap inom lift- och fallskydd. Detta bidrar till att deltagarna efter avslutad utbildning ska känna sig trygga och besitta de kunskaper som behövs för att uträtta ett fullgott arbete. Vi på Windings har lång och gedigen erfarenhet av att genomföra liftutbildningar och fallskyddsutbildningar.

Windings utbildningar genomförs på flera orter i norra och södra Småland samt Halland och Skåne.

Kursupplägg lift-fallskyddsutbildning

​Teori: vi går igenom konstruktion, skötsel och daglig tillsyn, säkert arbetssätt, lagar och arbetarskydd, varför behövs fallskydd?, fallskyddsutrustning och hur den används, om olyckan ändå händer och din riskbedömning innan höjdarbete.

Praktisk körning med A och B lift och praktisk firning med sele.

Kurslängd: en dag.

Lift och fallskydd finns även digital där teorin görs som självstudie på webben innan man kommer till oss för teoriprov och praktik. Se mer info i boka utbildning

​I utbildningen ingår:

Teoriböcker

Teoretiskt och praktiskt slutprov

Utbildningsbevis

Fika och lunch. (gäller utbildning hos oss)

​Vår liftutbildning följer SS-ISO 18878:2013 och Liftläroplanen (LLP) och bidrar till att ni får en säkrare och effektivare användare

 

​Kursstart: Hos oss i Värnamo 2 ggr/månad.


Repetitionsutbildning

Inom lift och mobila plattformar är det krav på repetition efter 5 år. Vi har löst det genom att integrera dem med repetitionsbehov i de ordinarie liftutbildningarna. Har du behovet så boka din plats i webbokningen eller ring eller maila oss.