Traversutbildning för säkra lyft

Tunga lyft kräver avancerade maskiner och säkra lyft kräver traversutbildning. Windings traversutbildning ger era anställda kunskapen att hantera lyftanordningar på ett säkert och riskmedvetet sätt.

Oavsett typ av lyftanordningar eller lyftredskap som era anställda har hand om är kunskap om säkert och olycksförebyggande användande effektivt sätt att undvika olyckor. Windings kran- och traversutbildningar ger kursdeltagare de teoretiska och praktiska kunskaper som behövs för att tryggt och säkert sköta arbetsuppgifterna på arbetsplatsen.

Traversutbildningen lär kursdeltagarna hur man hanterar allt från en liten telfer till en stor travers samt kunskap om de vanligaste tillbuden och olyckorna för att kunna arbeta förebyggande på arbetsplatsen. Utbildningen är på halv- eller heldag beroende på vilken maskintyp som finns på företaget. Kursen innehåller både teoretiskt och praktiskt prov.

Kursupplägg travers- och kranutbildning

​Krantyper

Krankonstruktion

Lyftredskap

Lastkoppling

Säker användning

Upptäck riskerna

Underhåll och kontroll

Standarder & föreskrifter

Teoretiskt prov

Praktiska övningar och prov

​Vår traversutbildning följer SS-ISO 9926-1 och SS-ISO 23853:2018 och vänder sig till alla som använder någon form av lyftanordning.

Kursstart: Hos oss i Värnamo 2 ggr/månad.

 

Repitionsutbildning

Även inom travers och kran, rekommenderar vi repetition i någon form efter ca 5 år. Standardupplägget omfattar 3 timmar teori med grupp om max 15 st deltagare.

Kursstart: efter överenskommelse.