Traversutbildning

Tunga lyft kräver avancerade maskiner och säkra lyft kräver traversutbildning. Windings traversutbildning ger era anställda kunskapen att hantera lyftanordningar på ett säkert och riskmedvetet sätt.

Oavsett typ av lyftanordningar eller lyftredskap som era anställda har hand om är kunskap om säkert och olycksförebyggande användande effektivt sätt att undvika olyckor. Windings travers och kranutbildning ger kursdeltagare de teoretiska och praktiska kunskaper som behövs för att tryggt och säkert sköta arbetsuppgifterna på arbetsplatsen.

Traversutbildning är en säker och bra metod som bidrar till färre olyckor, ökad och förbättrad arbetseffektivitet på en arbetsplats där kranar används. Traversutbildning med Windings Utbildningscenter utgår från de gällande ISO standarderna och ger dig som  kran och traversanvändare en utbildning med nödvändiga kunskaper om både hantering och säkerhet genom utbildningen.

Vår traversutbildning lär kursdeltagarna hur man hanterar allt från en liten telfer till en stor travers samt kunskap om de vanligaste tillbuden och olyckorna för att kunna arbeta förebyggande på arbetsplatsen. Utbildningen är på halv- eller heldag beroende på vilken maskintyp som finns på företaget. Kursen innehåller både teoretiskt och praktiskt prov. Våra traversutbildningar genomförs hos oss på fullutrustade anläggningar, trivsam miljö och erfarna lärare som guidar dig igenom utbildningen. Utbildningen genomförs på svenska om inget annat är överenskommet och deltagaren måste kunna språket i tal och skrift. 

Windings utbildningar genomförs på flera orter i norra och södra Småland samt Halland och Skåne.

Kursupplägg travers och kranutbildning

​Krantyper

Krankonstruktion

Lyftredskap

Lastkoppling

Säker användning

Upptäck riskerna

Underhåll och kontroll

Standarder & föreskrifter

Teoretiskt prov

Praktiska övningar och prov

​Vår traversutbildning följer SS-ISO 9926-1 och SS-ISO 23853:2018 och vänder sig till alla som använder någon form av lyftanordning.

Kursstart: Hos oss i Värnamo 2 ggr/månad.

 

Repitionsutbildning

Även inom travers och kran, rekommenderar vi repetition i någon form efter ca 5 år. Standardupplägget omfattar 3 timmar teori med grupp om max 15 st deltagare.

Kursstart: efter överenskommelse.