27 februari

Windings firar 20 år

I samband med vårt 20-årsjubileum passar vi på att ge 20% rabatt på utvalda utbildningar! Läs också en intervju med grundaren Peter om hur allt startade.

Peter Winding heter mannen som grundade utbildningsföretaget Windings. När startskottet gick var han ensam i företaget som utbildare, men i takt med att företaget växte tillkom det fler och fler anställda. Företaget har haft en stadig framgångskurva vilket innebär att Windings firar 20-årsjubileum i år.

"Det är inte utan att man blir lite stolt, säger Peter. De första åren var jag alltid ute hos kund och höll truckutbildningar, men då företagen behövde ligga lågt med investeringar runt 2009 pga lågkonjunkturen så fanns det ofta för få maskiner att använda till utbildningarna. Det resulterade i att kvalitén på utbildningarna inte alltid blev tillräckligt bra. 2013 gjorde jag min första stora investering och införskaffade Windings första alldeles egna lokal, med maskiner och allt som behövdes. Nu kunde kunderna komma till mig. Jag ska inte säga att jag låg sömnlös på nätterna, men det var en stor investering för mig och jag kände mig lika delar glad som jag var nervös över hur det skulle gå.”

Men Windings rörde sig framåt med vind i seglen och i dagsläget utbildas ca 60 % av alla deltagarna i egna fullutrustade anläggningar i Värnamo, Mellbystrand, Ljungby och Vetlanda. Utbildningsutbudet har utvecklats och personalgruppen har växt sig större med idag sex anställda plus inhyrda instruktörer.

”Våra kunder har stort förtroende för oss vilket jag tror beror på att vi aldrig gör avkall på kvalitén när det kommer till våra utbildningar. En annan framgångsfaktor är att vi gärna anpassar utbildningarna efter företagens och deltagarna behov. Vi vill att man ska förknippa oss med världens bästa utbildningar och det är ett rykte som vi verkligen har gjort oss förtjänta av”, berättar Peter.

Under 2023 började vi även hjälpa våra kunder med riskanalyser vilket har mottagits väldigt väl. För oss var det en naturlig del i vår utveckling eftersom vi har en gedigen kompetens inom området.

Självklart ska inte Windings 20-årsjubileum gå någon obemärkt förbi. Utvalda tillfällen under året kommer att ha hela 20% i rabatt vid webbokning här på hemsidan. Med andra ord, behöver du utöka kompetensen för dig själv eller dina anställda så är det nu du ska passa på!

Här hittar du alla våra utbildningar.